Operation af hund på Dyrehospitalet


I hjemmet før operationen:
Skal hunden bedøves, skal det altid faste mindst 12 timer inden operationen.
Det betyder normalt, at du gerne må give hunden aftensmad aftenen før en bedøvelse, men efter kl. 19 må der kun være adgang til vand.
Før ankomsten til Dyrehospitalet skal hunden være luftet godt.

På Dyrehospitalet før operationen:
Er hunden i medicinsk behandling eller har sygdomme, som vi på dyrehospitalet ikke har kendskab til, skal dette altid oplyses senest ved aflevering af hunden.
Er det ældre hunde eller hunde, der af andre årsager kan være svækket, anbefales at der tages en blodprøve for at se om lever og nyrer fungerer normalt, om væskebalancen er i orden og om der er væsentlige forandringer i blodbilledet.
Inden hunden afleveres til dyrehospitalets personale, lytter dyrlægen på hundens hjerte og tjekker dets slimhinder. Dyrlægen vil herefter kort informere om den planlagte operation.

Forbedøvelse:
Før den egentlige bedøvelse gives dyret en forbedøvelse. Denne består at medicin, der stabiliserer hjerte og kredsløb, og medicin, der virker beroligende, sløvende og smertestillende.
Disse indsprøjtninger gives ofte, inden ejeren forlader hunden

Bedøvelsen:
Ca. 15 min. efter forbedøvelsen er givet, er hunden normalt klar til bedøvelsen.
Hårene klippes væk i et lille område på det ene eller begge forben. Et kateter lægges ind i en blodåre på forbenet. Igennem dette gives bedøvelsesmidlet. Når hunden er bedøvet, anvendes kateteret normalt til væskedrop, som altid gives ved længerevarende operationer eller kritiske patienter for at stabilisere kredsløbet.
Når hunden er bedøvet, bliver den intuberet. Det vil sige, at dyrlægen fører en slange ned i luftrøret. Gennem denne slange får hunden ved hjælp af narcoseapparatet tilført ilt og bedøvelsesgas.
Under bedøvelsen overvåges patienten af et apparat, som registrerer puls, vejrtrækningsfrekvens og iltkoncentration i blodet.
Du skal som ejer være opmærksom på, at der altid er en risiko ved bedøvelse, selvom vi anvender overvågningsudstyr og skånsom bedøvelse.