Vaccination

Der lyttes på hjerte og lunger ved det årlige sundhedstjek og vaccination.Der lyttes på hjerte og lunger ved det årlige sundhedstjek og vaccination.Hvad bør hunden vaccineres imod?

Her på dyrehospitalet bruger vi normalt en vaccine, der beskytter mod hundesyge, smitsom leverbetændelse, parvovirusdiarre og leptospirose og som reducerer de kliniske symptomer ved smitte med kennelhoste og adenovirus.
Hundesyge, smitsom leverbetændelse, parvovirusdiarre og leptospirose er sygdomme, som forårsager alvorlig sygdom og kan føre til dødsfald. Kennelhoste er en meget ubehagelig sygdom, der i flere måneder kan give en yderst generende hoste.
Hvis hunden er en jagthund eller den færdes i moseområder, er det vigtigt, at hunden beskyttes mod leptospirose, som kan give en livsfarlig infektion i nyrer og lever.
Vi vil iøvrigt altid i forbindelse med vaccinationen tale med ejeren om, hvilken kombinationsvaccine der for netop denne hund, vil give den bedste beskyttelse.

Hvornår skal hvalpen vaccineres?

Hvalpe, som fødes af tæver, der ikke er regelmæssigt vaccineret eller af andre årsager ikke har tilstrækkelig antistof i mælken, skal normalt vaccineres første gang, når de er 6 - 8 uger gammel. Det vil som regel sige, lige før den forlader opdrætteren. Den næste vaccination skal foretages, når hvalpen er 10 - 12 uger gammel.
De tidlige vaccinationer betyder, at hvalpen gerne må have kontakt med andre hunde. Dette har stor betydning for hvalpens socialisering.
Hvalpe født og passet af tæver, der er regelmæssigt vaccineret skal først vaccinerses, når de er 10 - 12 uger gamle og igen 3 - 4 uger efter.

Skal hunden vaccineres hvert år?

Vaccinationen bør gentages hvert eller hvert 3. år.
Hvis man ønsker, at hunden løbende skal være beskyttet mod kennelhoste (parainfluenza) og leptospirose, skal den vaccineres hvert år.
Hunde der har ringe kontakt med andre hunde og færdes i områder uden større smittefare, kan evt. nøjes med at blive vaccineret hvert 3. år. Der er dog stadig blandt forskere stor uenighed om, hvad man skal anbefale.

Hvad kræves, når hunden skal med til udlandet?

Hunde, der skal med til udlandet, skal have sit eget pas og yderligere vaccineres mod Rabies (hundegalskab). Dette skal normalt gøres senest 3 uger før afrejse. Til bl.a. Sverige, Norge og England gælder dog betydelig strengere regler.
Da der ofte sker ændringer i de forskellige landes regler, anbefales det altid, at man går ind på Fødevarestyrelsens hjemmeside på www.fvst.dk og undersøger, hvilke regler og krav der er i det land man skal besøge.
Man er også altid velkommen til at ringe til dyrehospitalet og få en snak om, hvad der kræves.